En investering, der gør alle glade
Et velfungerende værksted er alfa-omega i mange virksomheder, hvor høje produktionsmål skal opfyldes. Forsinkelser som følge af sygedage hos medarbejdere, uheld på grund af glatte gulve eller driftsstop på grund af forurenet elektronik kan være en dyr affære.

Hvad forårsager olietågen?
Næsten al maskinbearbejdning danner olietåger i et vist omfang. Olietågen kan opstå pga. varmen som bliver udviklet under maskinbearbejdningen, ved anvendelse af højhastigheds rotationsenheder, spuledyser eller hvor man bruger emulgerede olier, semi-syntetiske skærevæsker og kølemidler. Tågerne udgør en potentiel sundhedsfare for medarbejderne, er skadelige for udstyret og i nogle situationer kan selv de færdige produkter blive forurenet. Tågerne skal derfor af helbreds- og miljømæssige årsager fjernes og helst genanvendes.

Olietåger medfører næsten altid oliebelagte lokaler, udstyr og produkter
Både olierøg og olietåge er forbundet med en lang række risici og skal derfor fjernes. Sker dette ikke lægger olietågen sig på samtlige overflader, den kommer i berøring med og gør derved gulve glatte, tiltrækker støv og andre snavspartikler og der er risiko for ufrivillige produktionsstop samt at rørsystemer blokeres. Der er risiko for brandfare når en del af olietågen havner i udsugningsanlægget.

Olietåge kan give utilpashed og kroniske sygdomme
Er man ofte i kontakt med olietåger kan man få åndedrætsproblemer, allergiske reaktioner eller hudproblemer, hvilket i sidste ende kan medføre astma eller andre kroniske sygdomme. De første tegn på, at arbejdsmiljøet er dårligt er ofte hoste, stakåndethed og en generel utilpashed.

En sund investering
At kigge på olietågeudsugningen kan derfor være en sund investering, der betaler sig. Bedre arbejdsmiljø betyder nemlig ganske enkelt, at medarbejderne kan udføre et bedre stykke arbejde. Mennesker, der arbejder på værksteder, hvor luften er ren, har langt nemmere ved at koncentrere sig om deres arbejde. Hvis medarbejderne skal håndtere udstyr og emner, der er dækket af et tyndt lag olie, giver det et dårligt arbejdsmiljø og er ikke produktionsvenligt.

Reglerne skærpes konstant
Reglerne for partikeludslip skærpes konstant og der sættes højere krav til virksomhedernes klimaaftryk. For mange er det en stor udfordring at være på forkant med situationen og benytter de løsninger, der lever op til kravene.

De ultimative løsninger
Traditionelt anvendes ventilatorer med filtermåtter, cykloner, elektrostatiske filtre osv., og fælles for disse er en god men kortvarig effekt – og et meget stort vedligeholdelsesarbejde.

Ren luft betaler sig
AVS Danmark har løsninger til både enkelte maskiner og komplette systemer og til alle typer applikationer fra grove olier til fine partikler.

AVS er eneforhandler i Danmark på løsninger fra Filtermist og Absolent, der kontinuerligt renser luften for op til 99,9% af olien. Med disse løsninger undgår du også brandfaren ved, at en del af olietågen havner i dit udsugningsanlæg.

Kom og hør mere på hi messen
Kig forbi stand K.8220.01 og få en snak om en ultimativ løsning til eliminering af olietåge og olierøg – ren luft betaler sig!

Se mere om vores deltagelse på hi messen her

Brug vores invitationskode hi-20734 i din tilmelding og spar entréen på kr. 100,- ekskl. moms.
Klik her for at tilmelde dig hi messen, hvor du kan indtaste koden