En to-række transportbånds-løsning hjalp Canon, der havde pladsmangel

De større krav til hurtige produktionsfaciliteter, hvor maskiner skal køre hurtigt, hvor medarbejderne er travlere end nogensinde før og hvor plads er en mangelvare gjorde at Canon kontaktede Dorner.

Canon er kendt over hele verden for kopimaskiner, printere og kameraer. Men virksomheden er også en verdensklasse kontraktproducent, der leverer et komplet udvalg af individuelle eller nøglefærdige løsninger til en bred vifte af virksomheder.

I Canons applikation anvendes en pick-and-place robot til at levere dele fra en plastik sprøjteform til en operatør, der inspicerer hver del inden næste produktionsfase. For at give operatøren mulighed for at holde trit med robotten og samtidig udnytte den tilgængelige gulvplads, har Dorner udviklet et unikt todelt hurtigt og fleksibelt transportsystem med ’photo eyes’.

For at imødekomme Canons specifikke behov, stablede Dorner to 2200 transportører lidt forskudt med ca. 30 cm afstand mellem dem. Når pick & place robotten fjerner dele fra formen, sættes de på den nederste transportør. Derefter indekserer transportbåndet delene efter at have modtaget et helt klart signal fra robotten om at skabe plads til den næste gruppe af dele. Robotten fortsætter med at levere dele til den nederste transportør, indtil et indikatorlys fortæller operatøren at aflæsningsprocessen skal begynde og signalerer til robotten at den skal begynde at fylde den øvre transportør.

Når første gruppe af dele er fjernet af operatøren, indekserer transportøren igen for at præsentere den næste gruppe til inspektion. Når de sidste dele er fjernet af operatøren, kører båndet i et bestemt tidsrum for at sikre, at transportøren er helt tom. Robotten får igen signal via ’photo eyes’ om at genstarte læsningsprocessen og cyklen fortsætter uafbrudt, så længe robotten har reservedele, og operatøren fortsætter med at fjerne dem fra transportøren.

“Gennemførelsen af de specialbyggede to-rækker transportsystemer fra Dorner i hele vores støbeafdeling har hjulpet os med at øge produktionen og samtidig sænke de samlede omkostninger”, sagde en mekanisk ingeniør til Canon.

Dorner transportsystemer hjælper med at forbedre OEE
OEE er en standard til måling af produktivitet baseret på tilgængelighed, ydeevne og kvalitet. Dorners transportsystemer hjælper med at forbedre OEE til din virksomhed ved at reducere omkostningerne, øge produktionen.